სიახლე

07-05-2019 :   კონფერენციისათვის მზადება

ქართული წარმოების შავ და მწვანე ჩაიში ტანინის თვისობრივი და რაოდენობრივი განსაზღვრა, შაქრების აღმოჩენა და აქტიური მჟავიანობის pH-ის მაჩვენებელის დადგენა და შედარება უცხოური წარმოების მსგავს პროდუქტებთან. შევისწავლეთ მზა ჩაის ორი ნიმუში: მწვანე და შავი. მოვახდინეთ აქტიური მჟავიანობის pH -ის განსაზღვრა. ტანინების არსებობა დადასტურდა FeCl3-ხსხსნარის დამატებით, ხოლო რაოდენობრივი მაჩვენებლის დასადგენად ჩატარდა ექსტრაქცია, განსაზღვრისათვის გამოყენებული იქნა ინდიკატორი-ინდიგოკარმინი,ინდიგოკარმინი, გავტიტრეთ KMnO4-ის ხსნარით. დავადგინეთ მისი შემცველობა %-ებში. შაქრების აღმოჩენისათვის გამოვიყენეთ ფელინგის რეაქტივი.

ნანახია 2401-ჯერ



კლუბი: ქიმიკოსების მართვე

 

 

 

კონფერენცია

 

კვირის აქტივობა

უკვე გახსნილია

276

კლუბი

ვინ იქნება შემდეგი?

სტატისტიკა
სიახლეები: 765
პრეზენტაციები: 295
ექსპერიმენტები: 240