სიახლე
30-11--0001 : მჟავიანობის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში
ექსპერიმენტი: სხვადასხვა ბრენდის სხვადასხვა სასმელის სინჯები სინჯარით იქნა აღებული და pH ქაღალდზე განთავსებული. ქაღალდის ფერის ცვლილება დაფიქსირდა და სტანდარტულ pH სკალასთან იქნა შედარებული. დაკვირვება: N სასმელის დასახელება ფერის ცვლილება მჟავიანობა 1 კოკა-კოლა ყვითელი 4 2 სპრაიტი სტაფილოსფერი 5 3 ლიმონათი ზედაზენი ვარდისფერი 2 4 ფანტა ღია ნარინჯისფერი 5 დასკვნა: გამაგრილებელი სასმელები მჟავა ბუნების არის ლიმონმჟავას და ფოსფორმჟავას შემცველობის გამო. სხვადასხვა სასმელის მჟავიანობა განსხვავდება მჟავური კომპონენტების კონცენტრაციის სხვაობის გამო.
ნანახია 2643-ჯერ
კლუბი: ქიმიკოსები ქ. წალკის N1 საჯაროდან