ქიმიური ექსპერიმენტები
30-11--0001 CO2-ის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებშიბოთლების გახსნისთანავე სინჯები ლიმნიან წყალში იქნა გატარებული. წყალი რძისებრი შეფერილობის გახდა. დაკვირვება: N სასმელის დასახელება საჭირო დრო (წამებში) დასკვნა 1 კოკა- კოლა 26.5 შეიცავს CO2 2 სპრაიტი 21 შეიცავს CO2 3 ლიმონათი ზედაზენი 35 შეიცავს CO2 4 ფანტა 36 შეიცავს CO2 დასკვნა: ყველა გამაგრილებელი სასმელი შეიცავს წყალში გახსნილ ნახშირორჟანგს. ნახშირორჟანგი წყალში იხსნება და წარმოქმნის ნახშირმჟავას, რაც სასმელს სასიამონო გემოს აძლევს. გამოყენებული ქიმიური რეაქციები: Ca(OH)2 (ხ) + CO2 (გ) -----CaCO3 (ხ) + H2O (ხ)
ნანახია 1657-ჯერ