სიახლები

30-11--0001 მჟავიანობის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში

ექსპერიმენტი: სხვადასხვა ბრენდის სხვადასხვა სასმელის სინჯები სინჯარით იქნა აღებული და pH ქაღალდზე განთავსებული. ქაღალდის ფერის ცვლილება დაფიქსირდა და სტანდარტულ pH სკალასთან იქნა შედარებული. დაკვირვება: N სასმელის დასახელება ფერის ცვლილება მჟავიანობა 1 კოკა-კოლა ყვითელი 4 2 სპრაიტი სტაფილოსფერი 5 3 ლიმონათი ზედაზენი ვარდისფერი 2 4 ფანტა ღია ნარინჯისფერი 5 დასკვნა: გამაგრილებელი სასმელები მჟავა ბუნების არის ლიმონმჟავას და ფოსფორმჟავას შემცველობის გამო. სხვადასხვა სასმელის მჟავიანობა განსხვავდება მჟავური კომპონენტების კონცენტრაციის სხვაობის გამო.

ნანახია 2640-ჯერ