სიახლები
07-05-2019 კონფერენციისათვის მზადებაქართული წარმოების შავ და მწვანე ჩაიში ტანინის თვისობრივი და რაოდენობრივი განსაზღვრა, შაქრების აღმოჩენა და აქტიური მჟავიანობის pH-ის მაჩვენებელის დადგენა და შედარება უცხოური წარმოების მსგავს პროდუქტებთან. შევისწავლეთ მზა ჩაის ორი ნიმუში: მწვანე და შავი. მოვახდინეთ აქტიური მჟავიანობის pH -ის განსაზღვრა. ტანინების არსებობა დადასტურდა FeCl3-ხსხსნარის დამატებით, ხოლო რაოდენობრივი მაჩვენებლის დასადგენად ჩატარდა ექსტრაქცია, განსაზღვრისათვის გამოყენებული იქნა ინდიკატორი-ინდიგოკარმინი,ინდიგოკარმინი, გავტიტრეთ KMnO4-ის ხსნარით. დავადგინეთ მისი შემცველობა %-ებში. შაქრების აღმოჩენისათვის გამოვიყენეთ ფელინგის რეაქტივი.
ნანახია 2399-ჯერ