სიახლები
03-03-2023:
სან დიეგოს ექსპერიმენტები
სან დიეგოს უნივერსიტეტის პროფესორ-მასწავლებლის ლექცია, ქიმიური ექსპერიმენტების მასტერ-კლასი და მინი კონკურსი-ვიქტორინა გორის სასულიერო გიმნაზიაში.
ნანახია 128-ჯერ
30-11--0001:
ნატრიუმის ტუტის 0,1 მოლური ხსნარით რძის მჟავიანობის განსაზღვრა გატიტვრის მეთოდით.
რძის ხარისხის გასარკვევად და მასში ბაქტერიების ცხოველქმედების პროდუქტის-რძემჟავის გამო რძის მჟავიანობის გასაზომად მიმართავენ გატიტვრას. ნატრიუმის ...
ნანახია 581-ჯერ
პროექტები და პრეზენტაციები
06-03-2023:
ერთი წარმატებული პროექტი
ანტიბიოტიკების გავლენა რძის ხარისხზე
ექსპერიმენტები
30-11--0001:
კალორიმეტრით საკვების კალორიულობის კვლევა
3 ერთნაირ კალორიმეტრში დავწვით ერთი მასის თხილი, კაკალი და ნუში. კალორიმეტრში წყლის ტემპერატურის ცვლილების მონაცემების მიხედვით გამოვთვალეთ 5 გრამ თხილში, კაკალში,ნუშში კვებითი ღირებულება და გადავიანგარიშეთ 100 გრამ საკვებზე.
ნანახია 1766-ჯერ