ექსპერიმენტები

30-11--0001:   კალორიმეტრით საკვების კალორიულობის კვლევა

3 ერთნაირ კალორიმეტრში დავწვით ერთი მასის თხილი, კაკალი და ნუში. კალორიმეტრში წყლის ტემპერატურის ცვლილების მონაცემების მიხედვით გამოვთვალეთ 5 გრამ თხილში, კაკალში,ნუშში კვებითი ღირებულება და გადავიანგარიშეთ 100 გრამ საკვებზე.



30-11--0001:   კალციუმის ჰიდროქსიდის ფენოფტალეინიანი წყლის ნახშირორჟანგის ჩაბერვით განეიტრალება.

დავამზადეთ კალციუმის ჰიდროქსიდის ხსნარი, რომლის ტუტიანობაც ფენოფტალეინით დავამტკიცეთ. შემდეგ მოსწავლეებმა საწრუპი ჩხირით ჩაბერეს ფენოფტალეინით ჟოლოსფრად შეღებილ კირიან წყალს და თანდითან ხსნარი შეიმღვრა, ხოლო ჟოლოსფერი გაუფერულდა.