სიახლები
30-11--0001:
საქაროზას ტესტი
ველა სასმელის 5მლ-იანი სინჯის აღების შემდეგ, ფაიფურის ჯამზე იქნა განთავსებული და ძლიერ გაცხელებული იქამდე, სანამ ცვლილებები არ შეინიშნა. შავი ფერის ნარჩენებმა დაამტკიცეს, რომ ცივი სასმელები შეიცავს ...
30-11--0001:
ტესტი გლუკოზის შემცველობაზე
მოსწავლეებმა განსაზღვრეს გლუკოზის შემცველობა სასმელებში ბენედიქტის ხსნარის საშუალებით.
30-11--0001:
CO2-ის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში
მოსწავლეებმა აიღეს 4 სხვადასხვა ბრენდის სასმელი და გაატარეს ლიმონიან წყალში.
ბოთლების გახსნისთანავე სინჯები ლიმნიან წყალში იქნა გატარებული. წყალი რძისებრი შეფერილობის გახდა.
30-11--0001:
მჟავიანობის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში
სხვადასხვა ბრენდის სხვადასხვა სასმელის სინჯები სინჯარით იქნა აღებული და pH ქაღალდზე განთავსებული. ქაღალდის ფერის ცვლილება დაფიქსირდა და სტანდარტულ pH სკალასთან იქნა შედარებული