სიახლები

16-06-2019:   საბუნებისმეტყველო კვირეული

სტენდური მოხსენებები


ნანახია 159-ჯერ

30-11--0001:   ღვინო

ღვინო ქიმიური თვალთახედვით ურთულესი შემადგენლობის ობიექტია,ორგანულ ნივთიერებებთან ერთად (ალდეჰიდები,ეთანოლი, შაქრები ფერმენტები და სხვა) ფართო ...


ნანახია 162-ჯერ

30-06-2019:   საღეჭი რეზინა

რას წარმოადგენს საღეჭი რეზინა ?სასარგებლოა თუ საზიანო?


ნანახია 169-ჯერ

პროექტები და პრეზენტაციები

30-11--0001:   რეზერდფორდი

ერნესტის გონებრივი შესაძლებლობები მისმა პედაგოგებმა უკვე სკოლის ასაკში აღმოაჩინეს, როდესაც იგი ნელსონის კოლეჯში სწავლობდა. 1889 წელს მომავალი მეცნიერის ოჯახი საცხოვრებლად ჩრდილოეთ კუნძულზე გადავიდა და ერნესტმა სწავლა კენტერბერის კოლეჯში განაგრძო. IV კურსის დასრულების შემდეგ, მათემატიკაში შესრულებული ნაშრომისათვის, მან სამაგისტრო გამოცდებში პირველი ადგილი დაიკავა. ხელოვნების მაგისტრის წოდების მიღების შემდეგ, ერნესტმა განაგრძო კოლეჯში მოღვაწეობა და პირველ საკუთარ სამეცნიერო სამუშაოს მოჰკიდა ხელი, რომლის შედეგად მან გამოიგონა მაგნიტური დეტექტორი, ელექტრომაგნიტური ტალღების მიმღები მოწყობილობა.


30-11--0001:   შაქარი

თეთრი ფერის ტკბილიწყალში ხსნადი ეს შაქარიაშაქარი (ბერძნ. sákchar, სანსკრ. sárkara: ქვიშა, შაქრის ფხნილი) — ტკბილი გემოს საკვები პროდუქტი. კალორიულობა 100 გრამ შაქარში 1,68 მეგაჯოული (დაახლოებით 400 კკალ). აწარმოებენ თეთრ კრისტალურ შაქარს (შაქრის ფხვნილი) და რაფინირებულ შაქარს (კენჭი შაქარი, რაფინირებული ფხვნილი, პუდრი). პირდაპირი გამოყენების გარდა იხმარება საკონდიტრო, პურის, საკონსერვო, ღვინისა და სხვა სახის წარმოებაში.გვესაუბრა ეთერ გაბედავა


 

ექსპერიმენტები

30-11--0001:   ჟანგბადის მიღება

ჟანგბადის მიღება მოხდა კალიუმის პერმანგანატით


ნანახია 110-ჯერ